Luni, 14 mai, Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” Medgidia a sărbătorit cea de-a 44-a aniversare ca instituție de învățământ.

Într-un cadru de sărbătoare încărcat de emoție, la ceremonia de deschidere a manifestării s-a intonat imnul național. Printre invitați, s-au aflat și reprezentanții Școlii de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” Constanța, care au arborat drapelul.

Alți invitații care ne-au onorat cu prezența au fost dna. psiholog Nichita Tamara din partea Crucii Roșii Medgidia și a Spitalului Municipal Medgidia, locotenent colonel Dan Dinu – comandantul Jandarmeriei Medgidia, reprezentantul Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Subfiliala Medgidia, președinte Căpitan Nichita Traian. Agenții economici, partenerii noștri tradiționali, au ținut să fie alături de noi în prag de sărbătoare.

Astfel, reprezentanți ai S.C. CRH S.A. ROMÂNIA, S.C. SULTAN PRODEXIM SRL, S.C. VAROGEN SRL MEDGIDIA, S.C. E-DISTRIBUȚIE DOBROGEA S.A. ne-au fost alături ca semn de recunoaștere a performanțelor profesionale și a valorilor promovate de Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” Medgidia în rândul generațiilor de elevi.

Totodată, în prezența invitaților,  liceenii și elevii de clasa a VIII-a au participat la diverse ateliere tematice.
În cadrul acestor ateliere, la ceas aniversar al școlii și în contextul centenarului Marii Uniri,  au fost organizate concursuri  și activități tematice în care voia bună s-a împletit cu armonios cu talentul, îndemânarea și cunoștințele elevilor.

Generația actuală de hurmuzești i-a purtat pe viitorii liceeni într-o călătorie prin provinciile istorice ale României: Dobrogea, Maramureș, Moldova, Banat, Crișana, Bucovina, Oltenia, Transilvania, oferindu-le oaspeților momente artistice din zona reprezentată.

În urma acestor manifestări, elevii participanți la concursuri și activități au primit diplome dar, cel mai important lucru, toți invitații au plecat îmbogățiți de schimbul de impresii, idei și sfaturi de viață și de parcurs profesional.

Pentru că aniversarea hurmuzeștilor s-a desfășurat sub semnul centenarului Marii Uniri, sărbătoarea s-a încheiat cu hora unirii în care s-au prins, deopotrivă, gazdele și invitații.

 

Consilier de imagine,
Prof. Elena-Roxana SICLITARU