Elevii de la secţia Arta Actorului din cadrul Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța au participat la Cernavodă, la Festivalul de Teatru pentru Copii şi Tineret „Pinocchio”, ediţia a XII-a.diploma

Festivalul, organizat de Primăria Cernavodă şi de Casa de Cultură „I.D. Chirescu” Cernavodă,  se desfăşoară în perioada 30 mai – 1 iunie şi reuneşte trupe din ţară şi din Republica Moldova.

Trupa „Etcetera” a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța, formată din elevi ai claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a, pregătiţi de conf.univ.dr Dana Enache, a impresionat publicul cu mai multe momente din piesele lui I.L. Caragiale, intitulat „Caragiale – o mască”. Aceştia au dat viaţă personajelor din „O noapte furtunoasă”, „O scrisoare pierdută” şi „D’ale carnavalului”, într-un spectacol dinamic, antrenant, de sunet şi lumini.

Îndelung aplaudaţi, elevii au primit, din partea organizatorilor, diplomă şi trofeul festivalului şi invitaţia de a participa şi la următoarea ediţie.

De curând, 12 elevi ai colegiului s-au întors de la Târgu Jiu, de la Concursul Naţional de Arta Actorului „Orpheus”, cu premii şi menţiuni, intr-o competiţie în care elevii secţiilor de Arta Actorului de la liceele vocaţionale din ţară au pregătit repertorii consistente, fiind apreciaţi de juriul format din actori ai teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

prof. Angela Doicescu