ciocarlia1

În perioada 27 mai-2 iunie, Școala Gimnazială nr. 2 Ciocârlia de Sus a fost gazda unui curs de formare pe problematica stilului de viață sănătos și a primului ajutor la care au participat 18 cadre didactice din toate școlile implicate în proiectul “Healthy life is happy life”, proiect de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar din cadrul Programul Erasmus+ KA2 cu scoli din: Turcia in calitate de coordonator, Polonia, Italia, Bulgaria, Spania si Romanaia, parteneri.

Prima zi debutat cu vizitărea școlii și grădiniței din localitate. A urmat activitatea „Diversitatea culturală în Romania,” organizată de elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 2 Ciocârlia de Sus care a oferit posibilitatea invitaților de a cunoaște multiculturalismul atat de bine reprezentat în România în general și în Ciocîrlia în special, diferenţele dintre culturi şi totodată frumuseţea de a le găsi în acelaşi loc. Tot in prima zi a avut loc si intalnirea cu primarul Comunei Ciocarlia, d-ul Traian Dragomir.ciocarlia

In urmatoarele cinci zile s-a desfasurat programul de formare „Healthy life style and First Aid” structurat pe patru module, avand ca formatori pe d-ul Ion Paul Angelescu, Presedinte ACPID Constanta (Asociația civilă de prim ajutor și intervenție la dezastru) si doamna profesor Florica Nicolae. Translatori Dan Mihaela si Taranu Andreea, profesori limba engleza.

Modul I- Urgențele care pot surveni pe munte.

Modulul II: Traumatismele părţilor moi  Hemoragii. Hemostaza. Pansamente.

Modulul III – Hrana sanatoasa, viata sanatoasa – notiuni de baza si activitatea practica “Meniu sanatos pentru o saptamana” in cadrul careia fiecare echipa a avut de realizat un meniu sanatos pentru o zi a saptamanii.

Modul IV Optional Curriculum – Health Education – Educatie pentru sanatate

Ultima zi a fost dedicata evaluarii si managementului de proiect.

Programul de formare a avut ca obiectiv general dezvoltarea abilităților de acordare a primului ajutor și de promovare a unui stil de viață sănătos în domeniul nutriției, a competențelor profesorilor în efectuarea educației pentru sănătăte în randul elevilor. Metodele de formare folosite au fost în cea mai mare parte, metode de “învățare prin practică”, dar și sesiuni pentru creșterea abilităților de proiectare a curriculumului educației pentru sănătate la nivel fiecarei școli.

Manager de proiect,                                                                                        Coordonator

Prof. Florica Nicolae                                                                           prof. Dan Mihaela Emilia