Ce poate fi mai minunat decât să mergi la şcoală, dar să nu-ţi mai iei notiţe, să nu mai înveţi, să nu mai faci lecţii. Poate cea mai minunată opţiune de a-ţi petrece timpul liber, pe perioada vacanței mari, după tabere, este participarea la o şcoală de vară.

Astăzi, la Aqua Magic, se încheie în mod… fabulos cele două săptămâni de Școală de vară organizate de Asociația Together Everyone Achieves More (TEAM), gazdă primitoare fiindu-le, de câțiva ani, Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart”, o unitate de învățământ care și-a ținut în permanență porțile larg deschise și în week-endurile din timpul școlii.

Cei aproape 200 de copii – 159 în prima săptămână și alți 66 în cea de-a doua – au avut drept formatori nu mai puțin de 48 de adolescenți și șapte profesori, care au făcut tot posibilul ca cele 10 zile de școală să fie memorabile, fiecare zi având o cu totul altă activitate față de precedenta sau față de următoarele. Așadar, monotonia nu a avut ce căuta la școala TEAM. Îmbinând distracția cu acumulările de orice natură, scopul unei școli de vară este să completeze educația școlară și familială; dezvoltăm inteligența emoțională, lideri de tineret, susținem valorile și principiile sanogenetice de educație” a fost principiul celor două săptămâni, gândite cu minuție de prof. Daniela Ghițoiu, președintele Asociației Naționale TEAM.

Și, într-adevăr, în cele două săptămâni cei 200 de copii s-au bucurat de jocuri specifice vârstei, fie de echipă, fie de competiție, de provocări – precum drumul de acasă la școală și invers în pijamale -, de bătăi cu apă, cu făină, picturi pe față, dar câte și mai câte. Chiar au fost capacități la o acțiune caritabilă pentru copii nu atât de norocoși ca ei și rezultatul a fost unul peste așteptări.

„Am trecut prin multe pe timpul acestor săptămâni, am râs, am plâns, dar cel mai important am învățat și am crescut devenind cu toții o echipă. Astfel se închide un alt capitol al vieții noastre. Sperăm că v-ați distrat cât ați putut de tare și că ați apucat să învățați lucruri noi, neauzite vreodată. Vă mulțumim că ați fost niște copii atât de minunați și chiar sperăm că am contribuit la creșterea voastră” este mesajul unuia dintre cei aproape 50 de adolescenți-formatori.

 

Simona ANGHEL