HOLOCAUSTUL, uciderea sistematică a aproximativ 6 milioane de evrei din Europa, reprezintă o dramă cumplită a secolului XX.  Un genocid pe care mintea unui om normal nu îl poate cuprinde în dimensiunile sale reale. Oricât am citi, ne-am documenta sau am vedea filme cu această temă este greu de înţeles cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva într-o lume care se proclama “civilizată”. Ţinând cont de amploarea tragediei este important ca ea să fie bine cunoscută pentru a nu fi uitată. Altminteri riscăm să o retrăim, în alte timpuri, sub alte forme, cu alţi eroi.

În acest context se derulează în fiecare an Concursul Național „Memoria Holocaustului” organizat de Ministerul Educației Naționale.

Anul acesta, printre elevii de gimnaziu calificați la faza națională –  câte un elev de gimnaziu din fiecare județ, cu excepția municipiului București de unde se califică trei elevi – s-a numărat și eleva VLĂDĂREANU Cristiana Iulia de la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia, coordonată de profesor de istorie MARCOV Gabriela Raluca.holocaust

Eleva noastră a obținut la această etapă, desfășurată la Botoșani, între 12-15 iulie 2018, MENȚIUNE, reprezentând cu cinste județul Constanța.

 

Director,                                        Consilier imagine,

prof. Dănilă Simona                                   prof. Legian Nicoleta