Vineri, 29 decembrie, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a sărbătorit Ziua Națională, organizând activitatea „Din inimă, pentru România!“, care face parte din proiectul inițiat de Inspectoratul Județean Constanța, la care au participat elevii liceului alături de coordonatori, profesorii de istorie și diriginții claselor.

Elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța au celebrat, într-un mod inedit, printr-un flashmob, redeșteptând mândria de a fi români, de a purta cu drag costumul popular, de a respecta culorile drapelului nostru, amintind de bravii strămoși și, nu în ultimul rând, de a promova cultura şi civilizaţia naţională. Activitatea a presupus așezarea copiilor în forma hărții României, intonarea imnului național „Deșteaptă-te, române!“, elevii liceului manifestându-și entuziasmul prin urări adresate țării noastre, purtând drapele și baloane tricolore și organizându-se în forma unei inimi mari în centrul hărții, semn că aceasta pulsează pentru România și că respectul pentru țară va dăinui.

Evenimentul s-a bucurat de prezența următorilor invitați de onoare: inspector școlar general adjunct prof. Alina Codreanu, inspector de istorie prof. Paula Iordan, inspector limbi moderne prof. Janetta Bărăitaru și inspector educație fizică prof. Dragoș Ciucan, fiind întâmpinați cu pâine și sare, conform obiceiului.

Prof. Pintilie Cristina-Loredana

Consilier de imagine- Liceul Teoretic «George Călinescu » Constanţa