Colegiul Național de Arte „Regina Maria” îşi confirmă, din nou, statutul de instituţie culturală de elită, elevii săi obținând rezultate remarcabile, îmbunătăţind palmaresul şcolii.

Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, a avut loc, la Bacău, Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans pentru Copii şi Tineri „Neghiniţă”. Evenimentul, ajuns la ediţia a IX-a, a fost organizat de Fundația Teatrală „Neghiniță” şi Consiliul Judeţean Bacău. La secţiunea de teatru,  pe lângă colegii de la liceu, de la secţia Arta Actorului, care s-au întors victorioşi, a participat şi elevul Irimia Bogdan Mihai, de la clasa a V-a D. Acesta a reuşit să convingă prin talentul său nu doar publicul, ci şi juriul, care i-a acordat premiul I. Deşi studiază muzica, Irimia Bogdan este pasionat şi de actorie, participând la concursuri de acest gen şi obţinând până acum numeroase premii. Acesta a interpretat un moment intitulat „Duhul din lampă”, inspirat din basmul „Aladin şi lampa fermecată”, sub îndrumarea doamnei profesoare Pindic Doiniţa.

Juriul a fost format din personalităţi culturale precum: Adriana Trandafir – actriţă a Teatrului „Constantin Tănase” şi profesor la Universitatea „Hyperion” din Bucureşti, Florina Găzdaru – actriţă la Teatrul „George Bacovia” din Bacău şi Ionel Tanasă – actor, regizor şi preşedintele Fundaţiei Teatrale „Neghiniţă” din Bacău.