În sala de festivități a Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța, a avut loc Conferința „Ensemble pour l’école de la confiance: la méthode et l’esprit de la réforme de l’Éducation nationale française”, susținută de dl. Michel Monsauret, atașat de cooperare educativă din cadrul Ambasadei Franței în România.

Această acţiune iniţiată de Alianţa Franceză Constanţa s-a desfăşurat sub patronajul Ambasadei Franţei în România şi Institutul Francez în România şi face parte din seria acţiunilor de cooperare educativă şi lingvistică pentru 2018 de promovare a limbii franceze şi a francofoniei.

La această Conferinţă au participat reprezentanţi importanţi ai instituţiilor francofone şi educative din Constanţa, acestea fiind prezente prin: prof. Janetta Daniela Bărăitaru, inspector școlar pentru limbi moderne, prof. Marinela Mitrenga, preşedintele Alianţei Franceze, prof. Ileana Meheleanu, prof. Mihaela Postelnicu, conf.univ.dr. habil. Monica Vlad, de la Facultatea de Litere, Constanţa.

Conferinţa a fost completată de prezentarea dnei. prof. Veronica Hagi, doctorand în cadrul Şcolii doctorale de Ştiinţe umaniste a Universităţii „Ovidius“, cu „Teza mea de doctorat în 180 de secunde“, precum şi de programul cultural oferit de trupa de teatru francofon, din Cernavodă şi trupa de teatru francofon a Liceului Teoretic „Ovidius“, „Amphithéâtre“ din Constanţa.