Revista Profesorului propune un foarte interesant articol, care ar trebui să dea de gândit cadrelor didactice ale secolului XXI.

Psiholog Daniela Enea a inițiat un sondaj în rândul a 90 de elevi din clasele IX-XII de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, în urma lecturării unei ştiri în care se spunea că UNICEF şi Centrul Educaţia 2000+ au încercat să răspundă la întrebările „Cum ar trebui sa fie profesorul ideal?” şi „Care este imaginea profesorilor în ochii elevilor?”. La întrebarea „Cum vezi tu un profesor ideal?”, majoritatea elevilor nu au ştiut să răspundă, iar realizatorii studiului au tras concluzia ca nu doar elevii sunt de vină pentru aceasta situaţie, ci şi profesorii, deseori extrem de distanti cu copiii.

De data aceasta, liceenii au fost rugaţi să răspundă la următoarele trei întrebări: 1. Cum credeţi că trebuie să fie un profesor ideal? Care sînt, în opinia dvs., calităţile acestuia? 2. Care sînt trăsăturile de personalitate ale profesorilor care vă învaţă? 3. Ce caracteristici de personalitate preferaţi să deţină profesorul care aţi vrea să vă înveţe? Cum aţi dori să fie el?

În foto puteți observa concluziile schematice, iar pe Revista Profesorului puteți citi articolul integral.

(Preluat cu acordul dr. Olimpius Istrate, editor „Revista profesorului”)