Asociația ARCHÉ dă startul unei noi serii de evenimente dedicate patrimoniului constănțean: TEEN TALKS: Heritage Edition. După scanarea 3D a Cazinoului, este rândul tinerilor să dea UNLOCK și REFRESH patrimoniului cultural construit și simbolului orașului lor.

În cadrul atelierelor, tinerii vor afla care sunt cele mai noi metode de valorificare a patrimoniului cultural și cum să-și prezinte eficient ideile, lucrând în echipă pentru a le putea pune ulterior în practică. Totodată, proiectul le va crea o altă perspectivă asupra culturii și le va da posibilitatea să se implice în schimbarea orașului lor: o Constanța mai altfel, ce-și respectă moștenirea culturală.

Participarea este gratuită, însă liceenii care doresc să ia parte la unul, două sau chiar la toate cele trei ateliere propuse trebuie să se înscrie până cel târziu marți, 26 martie, completând acest formular.

TEEN TALKS: Heritage Edition este conceptul care antrenează noua generație în problematica patrimoniul cultural al Dobrogei.

Patrimoniul nu e de domeniul trecutului. El exprimă, într-adevăr, istoria noastră, dar, în același timp, ne definește prezentul și reprezintă fundamentul pentru construirea unui viitor prosper. Patrimoniul e o resursă strategică pentru dezvoltarea unei societăți prospere și democratice. O societate în care tinerii să se regăsească și să se simtă reprezentați. De aceea este important ca vocea tinerilor să fie prezentă în deciziile care se iau privind patrimoniul cultural, astfel încât viitorul nostru, al tuturor, să fie acela pe care ni-l dorim.

Programul celor trei ateliere este următorul:

UNLOCK Misterele Patrimoniului • vor fi selectate atracțiile culturale cele mai relevante pentru tânăra generație, care vor fi, ulterior, incluse într-o aplicație pentru mobil.
Vineri, 29 martie, orele 16:00 – 20:00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Locuri disponibile: 50

REFRESH Cazinoul prin Noile Tehnologii • cu ajutorul metodologiei design thinking vor fi identificate cele mai potrivite metode și tehnici digitale new media pentru valorificarea Cazinoului din Constanța
Sâmbătă, 30 martie, orele 9:00 – 18:00, Atelierul Digital al Universității Ovidius (Sala Google)
Locuri disponibile: 20

STORY Tururi Culturale și Povești • posibile trasee culturale vor fi explora prin storytelling pentru a aduce într-un mod creativ patrimoniul cultural local mai aproape de inimile tinerilor
Duminică, 31 martie, orele: 9:00 – 15:00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Locuri disponibile: 50

Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la adresa de e-mail: contact@arche.ro.