Săptămâna trecută a avut loc Simpozionul „Importanţa alimentaţiei sănătoase şi rolul mişcării în menţinerea unui stil de viaţă sănătos”, din cadrul proiectului educativ regional ”Lanțul mânuțelor fericite”, eveniment susţinut de Asociaţia Logopezilor din România filiala Constanţa, reprezentantă de psiholog Manuela Vaseliu şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 57 Constanţa reprezentată de doamna director Ana Maria Brăteanu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. De asemenea, manifestarea științifică a avut ca partener Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Ovidius din Constanţa.
Simpozionul s-a circumscris preocupărilor existente la nivel mondial vizând rata crescută a bolilor prevenibile. Aşadar, s-au dezbătut subiecte referitoare la respectarea normelor alimentației sănătoase din perspectiva pediatrului, respectiv a nutriţionistului, la rolul meselor servite în familie din perspectivă teologică, la influenţele benefice comportamentale şi sociale ale mişcării prin dans, de asemenea au fost prezentate aspecte deosebit de utile și interesante legate de sănătatea emoţională. Au fost înscrise în simpozion 42 de lucrări din Constanţa şi 22 de lucrări din ţară.

1scoala 38
Invitaţi de onoare:
– Doamnele doctor Adina Ungureanu şi Anca Pânzaru – specialişti pediatri
– D-na doctor Mirela Neamţu – specialist în diabet, boli de nutriţie şi metabolism
– Părintele Capelan Ionuţ Vaseliu
– D-na Lector univ.dr. Miruna Moroianu
– D-na Prof. univ.dr. Rodica Enache
Alături de noi, la simpozion au fost cadre didactice din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar, studenţi din toţi anii de studii ai Facultatăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, precum şi inimoşi voluntari ai Asociaţiei Logopezilor din România filiala Constanţa – “Activi în comunitate”.
Cu acest prilej a fost lansat și numărul 2 al revistei editate în cadrul proiectului ”Lanțul mânuțelor fericite”, ”Sănătatea în culori”, care cuprinde materiale diverse având ca teme alimentația, mișcarea, precum și informații legate de bolile transmisibile în mediul școlar și modalitățile de prevenire a acestora.
Adresăm tuturor mulţumiri pentru participarea la această manifestare ştiinţifică!

Prof. Simona-Elena HOLUBEANU