Elevii Liceului Teoretic ,,Ovidiu” Constanța au participat, în perioada 8-9 iunie 2019, la etapa județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică “Tinerii dezbat” organizată de ISJ Constanța, în colaborare cu Prefectura Constanța.

În competiție au intrat echipa de avansați, îndrumată de d-na profesor Ramona Voiculeț, și echipa de începători, coordonată de d-na profesor Adina Holban. Evoluția remarcabilă a echipei de nivel avansat, alcătuite din elevii Niculae David, Enuc Iulia și Deaconu Briana, a fost foarte apreciată de toți cei prezenți. Echipa de începători, formată din elevii Amet Aylin, Mihail Andrei și Morcan Silviu, a intrat în Finala Mare și a obținut locul I, fapt care permite clasificarea la etapa națională.

Echipele care s-au înscris în concurs au folosit ca punct de plecare în dezbaterile academice moțiunile  “Acest parlament consideră că votul obligatoriu ar crește calitatea democrației din România”  și  “Acest parlament consideră că ar trebui introduse amenzi pentru utilizatorii casnici care nu colectează selectiv deșeurile”, idei-ancoră care aduc în prim-plan probleme ale societății contemporane și permit tinerilor să exerseze capacitatea de a analiza atât discursul adversarilor, cât și pe cel propriu, de  a gândi critic, original, de a convinge fără a renunța la spontaneitate.

Etapa națională a concursului va avea loc la Piatra Neamț, jud. Neamț, în perioada 8-13 iulie 2019.