Mâine, de la ora 10, cu ocazia sărbătoririi ZILEI DOBROGEI, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, se va desfășura simpozionul județean „Unitate în diversitate pe pământ dobrogean”, ediția a III-a,  organizat de Inspectoratul Școlar Județean, adresat profesorilor de istorie din județul Constanța.

De asemenea, va avea loc și Conferința de finalizare a proiectului Dobrogea în contextul Primului Război Mondial: valorificări cultural-educaționale, realizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța în parteneriat cu Biblioteca Județeană „I. N. Roman” Constanța, Asociația „Dobrogea – Istorie și civilizație” și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu fonduri nerambursabile AFCN.

Cu această ocazie vor fi premiați, din cei 180 de participanți, elevii care au realizat lucrări valoroase și originale la concursul cu tema „Eroi și fapte memorabile din localitatea mea în timpul Primului Război Mondial”, organizat în cadrul acestui proiect.

Dobrogea, tărâmul dintre ape, cu bogatul trecut istoric, impresionant spaţiu geografic şi spiritual, preţios model de convieţuire interconfesională şi etnică va fi evocată în referatele  elevilor şi lucrările ştiinţifice elaborate de profesorii de istorie din judeţul Constanţa.

La eveniment sunt invitați reprezentanţi ai Primăriei Constanţa, Prefecturii Constanţa, Consiliului Judeţean, Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, Bibliotecii Judeţene, Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, Filiala Constanţa, Asociaţiei Naţionale a Cultului Eroilor „Regina Maria”, Filiala Judeţeană Constanţa.

Inspector școlar pentru istorie,

Prof. Paula Iordan

sursa foto: constantanoastra.ro